QUI SOM ?

Els Diables Potafocs som la colla de diables i tabalers infantils de Castellbisbal que des de el 20/01/2006 animem i dinamitzem El poble de Castellbisbal. La colla va aparèixer amb l’objectiu de gaudir i fer gaudir a través de la nostra cultura popular i tradicional. Amb una constant evolució, però mantenint l’esperit fundacional de alguns pares que ja feien de diables a la colla adulta de Castellbisba, i que van fundar l’entitat per que els nens de la vila tambe pugusin gaudir de la tradicio del foc.
La colla consta de dues seccions, els cremadors i els tabalers, els cremadors porten el vestit oficial de la colla, pantaló i casaca ignífugs guants i ulleres, ells són els encarregats de cremar la pirotècnia corrent amunt i avall pels carrers i escalfar el cul a la gent present els correfocs. Els tabalers porten pantaló negre, samarreta de la colla, armilla amb banyes i set vetes. Ells són els encarregats de portar el so profund i el ritme als correfocs fent així que els diables cremadors i la gent que participa en els correfocs ho passin molt bé ballant i saltant al ritme de la música i els trons.


Actualment formem part activament del teixit associatiu de Castellbisbal. També som membres de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.


Som la entitat diables i diablesses i tabalers infantils i juvenils de Castellbisbal, enormement activa, amb més de 50 persones associades, amb moltes ganes de feinejar per fer colla, fer cultura, passar-ho molt bé i fer-ho passar molt bé a les persones que vulguin ballar amb nosaltres als correfocs i tabalades!Com ens mantenim?


Els potafocs som una entitat sense afany de lucre, que subsistim gràcies a:

Activitats que en diversos casos podem fer de manera remunerada
La quota anual que paguem els i les membres associades de l’entitat
Les subvencions de les administracions públiques